Avrupa Yetim-Der Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırdı

Avrupa Yetim-Der, Budist çetelerin saldırısı sonucu Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına sığınan Arakanlı Müslümanlara gıda yardımı ulaştırdı.

Avrupa Yetim-Der Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırdı

Advert

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlara gıda yardımı ulaştırdı.

Myanmar ordusu ile Budist çetelerin son günlerdeki saldırısı sonucu yaklaşık 3 bin Arakanlı şehit olurken kaçmayı başaran on binlerce mazlum Müslüman da Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına sığındı.

Temel ihtiyaçlarından yoksun Arakanlılara yaptıkları yardımlar hakkında bilgi veren Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Arakanlı Müslümanlar için geçtiğimiz gün başlattıkları acil yardım kampanyası kapsamında ilk etapta yüz aileye gıda yardımında bulunduklarını aktardı.

Budist çetelerin ve Myanmar ordusunu saldırıları sonucu son olarak yaklaşık 20 bin Arakanlı Müslümanın, Bangladeş sınırındaki kamplara sığınmak zorunda kaldığını aktaran Ateş, "Mülteci kamplarındaki kapasite yaklaşık 3 binken şu anda yaklaşık 30 bin kişi burada barınmaya çalışıyor. Bu durum da haliyle birçok sorunu beraberinde getiriyor. Tespitlerimize göre kamplarda şu anda acil olarak su ihtiyacı var. Bu nedenle su kuyularının sayıları arttırılmalı. Çünkü mevcut su kuyuları artık yetmiyor. Öte yandan mülteci sayısının artmasıyla birlikte kamplarda büyük bir barınma sorunu ortaya çıktı. Bu nedenle çok acil olarak kamplardaki barınma olanakları arttırılmalı. Bölgede etkili olan muson yağmurları nedeniyle de Arakanlı Müslümanlar korunaksız durumda ve hastalıklarla karşı karşıyalar. Ayrıca, kamplarda ilaç yetersizliği var. Bu eksikliklerin giderilmesi için uluslararası yardım kuruluşlarını, Bangladeş hükümeti başta olmak üzere diğer İslam ülkelerini göre göreve çağırıyoruz." dedi.

Şu anda kampta başlatmış oldukları bir okul projelerinin olduğunu aktaran Ateş, önümüzdeki günlerde bu okulu faaliyete sokacaklarını kaydetti.

 

Arakanlı Müslümanlar için başlattıkları yardım kampanyalarının devam ettiğini vurgulayan Ateş, hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.(İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert