Palu’da Mezarlıklarda Arefe günü yoğunluğu

Elazığ’ın Palu İlçesinde Kurban Bayramı arefesinde mezarlıklar kabir ziyareti yapan vatandaşlarla doldu taştı.

Palu’da Mezarlıklarda Arefe günü yoğunluğu

Advert

Kurban Bayramı arefesinde Palu’daki Şeyh Ali Sebti kabristanlığı,Meydan,Değirmenbaşı,Esentepe ve diğer mezarlıklar, en yoğun günlerinden birini yaşadı.

Sabah erken saatlerde başlayan mezar ziyareti gün boyu devam etti. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen birçok vatandaş, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

İlçe halkı ilk önce Mevlâna Halid-i Bağdadi hazretlerinin halifesi Şehit şeyh said Efendinin dedesi olan Şeyh Ali Sebtî Hazretleri'nin kabrini ziyaret ediyorlar.

Kabir ziyaretine gelen vatandaşlardan kimi kabir başlarında Yasin-i Şerif okurken, bazı vatandaşlar kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarlıkları suladı. Kimi vatandaşların yakınlarını kaybetmenin verdiği hüzünle gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

İslami gelenek ve göreneklerine bağlı bir ilçe olan Palu da, vatandaşlar arefe ve bayram günleri türbe ve mezarlık ziyaretlerine önem veriyor. Türbeleri ve yakınlarının mezarlarını ziyaret eden ilçe halkı, Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu.

Arıcak bölgesinde irşad çalışmalarında bulunan Şeyh Said'in oğlu olan Şeyh Salahaddin türbesi de ziyaretçi akınına uğradı. Arıcak başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelenler akşam Şeyh Ali Sebtî Hazretleri'ni Camisinde yatıp yarın bayram namazını kıldıktan sonra evlerine dönecekler.

Mezarlıktan bulunan yakınlarını ziyarete geldiklerini belirten vatandaşlar, ölüleri için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiklerini söylediler.(Ömer Faruk Altungök-Mücahit Şahin )

 

 

Advert

Paylaş: