Palu Diyanet Sen ve Memur Sen Arakan'a Sessiz Kalmadı

Palu Diyanet Sen ve Memur Sen İlçe Temsilcisi Faruk Bilici Arakanlı Müslümanlara yapılan zulmü yaptığı açıklama ile kınadıklarını bildirdi.

Palu Diyanet Sen ve Memur Sen Arakan'a Sessiz Kalmadı

Advert

Dünyada Müslümanlara yönelik saldırı ve katliamlara dair haberlerin her gün basına yansıdığını bildiren Bilici, bunlardan birisinin de Burma'da (Myanmar) yaşanmakta olduğunu kaydetti. Budist Myanmar Devletinin Müslümanlara yaptıkları akıl almaz işkencelere tepki göstererek, ümmetin yapılan bu şiddete karşı dur demesi gerektiğini belirtti.

Hz. Ömer gibileri olmadığı sürece Arakan, Filistin ve dünyanın birçok yerinde zulümlerin görüleceğini söyleyen Bilici, "Sözde kendini Birleşmiş Milletler gösterenler söz konusu Müslümanlar olduğunda en adi bir şekilde saldırıyorlar. Hıristiyanlar olduğunda ise tepkileri farklı oluyor. Bu batının ve küresel emperyalizm ikiyüzlülüğünü gösteriyor. Eğer Müslümanlar birleşmeseler durum Arakan ve Filistin'deki gibi olur ve mazlum ve mustazaflar ölür.

 

Müslüman kendi derdiyle ilgileniyor, sadece Arakan değil, Müslümanların yaşadığı değişik coğrafyalarda bile zulüm işleniyor. Müslümanların birlik ve beraberlik olup tepki göstermesi gerekiyor, ama maalesef şu an öyle bir tepki göremiyoruz. Irak, Suriye, Filistin'de Müslümanlar birbiriyle uğraşıyor ve kendi dertleriyle uğraştığı için bir tepki veremiyor. Biz Müslüman olarak dua edeceğiz. Allah o zalimleri kahr-u perişan etsin “dedi.

Advert

Paylaş: