Tarih ve Turizm Merkezi Palu’ya Yapılacak Otelin Temeli Atıldı

Palu turizmine katkı sağlayacak ve yapımı TKDK tarafından desteklenecek olan otel Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’nında katıldığı törenle temeli atıldı.

Tarih ve Turizm Merkezi Palu’ya Yapılacak Otelin Temeli Atıldı

Advert

Gerçekleştirilen temel atma töreninde ilk değerlendirmeyi yapan Otel İşletmecisi Ali Okuyucu, “Palu’nun geleceği için böyle bir tesise başvurduk. Palu demek tarih demek, Palu demek kültür demektir. Ben de Palulu olduğum için Palu’ya hizmet bizim asli görevimizdir. Devletimize böyle bir destek verdikleri için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Otelin yapımını finanse eden TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz ise “Palu’da yapılan bu otele destek vermemiz bizim açımızdan çok önemlidir. Palu tarihi ve kültürel bir yer. Bütün ilçelerimizde destek verdiğimiz yatırımlarla TKDK bayrağımızı dalgalandırıyoruz” dedi. Yılmaz, Otelin yatırım tutarının 1 Milyon 600 bin TL civarında olduğunu ve yatırımın %65’ine tekabül eden 1 Milyon 40 Bin TL tutarında hibe desteğini vereceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan tesisin ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirten Palu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu ise “Palu için önemli ve devlet destekli ilk yatırım. Palu tarihi, kültürü ile bölgeye lokomotif olacak bir ilçedir. Palu’da ayakta olan birçok tarihi eserimiz var. İlçenin ortasından geçen Murat nehri ilçeye ciddi bir güzellik katıyor. İnanç turizmi olarak bölgede önemli bir ilçe ve böyle bir otele ihtiyacımız vardı. Bu müteşebbis arkadaşlarımız böyle bir otele başladılar ve devamının gelmesini umuyorum. İlimize de çok ciddi katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Palu’yu tarihi ile buluşturacaklarını söyleyen Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Burada böylesine güzel bir yatırımı yapan Ali Okuyucu ve Ferda Okuyucu’ya teşekkür ediyorum. Palu’da bu özel sektörün belki de yapmış olduğu önemli yatırımların başında geliyor. Palu kadim bir medeniyeti olan, kadim tarihi olan şirin bir ilçemiz. Biz Palu’yu tarihi ile buluşturmaya çalışacağız. Palu kalesinde önemli çalışmalar yapılıyor. Harput’ta olduğu gibi Palu tarihini yeniden canlandıracağız. Bu yatırım Palu’ya dışarıdan gelenlerin rahatlıkla zamanlarını geçirecekleri güzel bir mekân olacaktır. TKDK’nın destekleri ile yapılıyor, hükümet olarak bu projelere destek oluyoruz ve destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Palu’nun kadim bir medeniyet merkezi olduğuna değinen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise “Buraya 24 odalı 54 yataklı güzel bir butik otelin temelini atmak için geldik. Bu otelin Palu gibi tarihi çok eskilere dayanan, kadim bir yerleşim birimine yapılması anlamında çok önemlidir. Palu önemli bir medeniyet merkezidir. Yatırımın burada tarihi Palu Kalesi karşısında yapılması çok anlamlıdır. Hem bu Palu Kalesinde yapılan yenileme süreci içinde çok faydalı olacaktır. Yapılan restorasyon çalışmaları tarihin yeniden ortaya çıkarılması noktasında büyük önem taşıyor. Palu doğal turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi açısından önemlidir. Konaklama ihtiyacının da giderilmesi gerekiyordu. Otelin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından otelin temeline Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ile davetlilerin katılımı ile atıldı.

Advert

Paylaş:
Advert