Kanayan Yaramız Kudüse Mektup

Allah'a hamd Efendimiz ( s.a.v)'e aline, ashabına, kıyamete kadar takipçilerine ve Aksa'yı gönlünde dert edinenlere salat-u selam olsun…

Kanayan Yaramız Kudüse Mektup

Advert

Peygamberler inşası olan Aksa!

İbrahimi bir eda ile inşa edilen Aksa. 42 yıldan beridir işgal altındasın. Ümmetin gönlünde derin bir yara açtın. Sen bize Hz. Zekeriya'dan Hz. Yahya'dan Selahaddin-i Eyyubi'den Şeyh Ahmet Yasin‘den kalan mazlum yadigârsın.

Sevgili Aksa! Her ne kadar kelime manan uzağı ifade etse de inan ta yanı başımda, gönlümde belki bir nebze uzakta his ediyorum seni. Avucumu açıp Yaradan'a yöneldiğimde dualarımda buluşuyorsun. Biliyorum, sana karşı mahcubum, sana karşı boynum bükük. Senin için bir şeyler yapamıyorum. Ama seni hiçbir zaman unutamıyorum. Ayetlere konu olan nasıl unutulur ki! Kalpleri bilen yalnızca O' dur. Allah Celle Celalühü İsra suresinde buyuruyor ya : “Ayetlerimizi göstermek için kulunu geceleyin Mescid-i Harem'den etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya yürüten Allah Süphan'dır. Muhakkak ki o en iyi işiten, en iyi görendir.

İlk kıblemiz Resulullah'ın ziyaretgâhı olan mübarek Aksa! Ayetten tut hadislere konu olan sensin. O güzel Resul'e ev sahipliği yaptın. Göğe senin ile yükseldi, bütün peygamberlere sende imamlık yaptı. Dik dur sakın eğilme! Bak Şeyh Ahmet Yasin senin için o felçli bedenini feda etti. Sana sahip çıkmadılar diye ümmeti Allah'a şikâyet etmişti. Tüylerim diken diken olmuştu. Ama nafile. Halen ümmetin evlatları senin için savaşıp mücadele etmek yerine, lanetli kavmi yok etmek yerine birbirlerini yiyip kanlarını akıtmaktadırlar. Ve sen halen suskun sen halen mazlumsun. 

Canım Aksa! Gelip seni görmek isterdim. Dedim ya mahcubum, yüzüm varmıyor. Hangi gerekçelerle sana varıp halimi bildireyim. O kuvvetim yok. Sana sahip çıkamıyorum.

 Cananım Aksa! Sen bize kalan mübarek mirassın. Mirasımıza sahip çıkamadım, çıkamadık. Oysaki Selahaddin Eyyubi: “Gülmek bana haram” demişti. Seni Haçlıların elinden almayana kadar. Ama bizler hala senin esir olduğunu bile bile gülüyoruz. Selahaddin-i Eyyubi seni azad etmişti, Mekke'yi fetheden Efendimiz gibi, putlardan arındırmıştı.  Belki bu gün putlar yok; ama zalimler tarafından esirsin. Müslümanlar sensiz, sensizlik bir kâbus.

 Sevgili Aksa! Rüyalarımda, dualarımda özgürlüğünü düşlüyorum. Sana varacağım o hür ve özgür günlerim ile bütünleşip, sana varmak, sende ibadet edip, kulluğumu Rabbime karşı seninle yaşamayı arzuluyorum. Selam ve dua ile. Fi emanillah                                                                                                   HİCRAN DURSUN

Advert

Paylaş:
Advert