Acı Şerbet

Dünya hayatı meşakkatli bir yokuştur. İnsanoğlu dünyaya merhaba demesinden elveda demesine kadar bu yokuşu tırmanmak mecburiyetindedir.

Acı Şerbet

Advert

Dünyaya gözümüzü açıp oksijenle tanıştıktan sonra buna ayak uydurmak adına hızlıca nefes alıp vermek bir meşakkattir.

Her ne kadar anne ve babaya sevimli gelse de emekleme ve ilk adımlar süreci aslında bebek için bir meşakkattir.

Okuma yazmayı öğrenmek, iş sahibi olmak bir meşakkattir.

Fakat ölüm (en yakınını kaybetme), hastalık, zindan vb. imtihanlara tabi olmak apayrı bir meşakkat, zorlu bir süreçtir.

Bu serüven birbirini böyle kovalayıp giderken, dönüp arkamıza baktığımızda her bir meşakkati aşmış selamete ermişizdir.

Geçmez dediğimiz günlerin geçtiğine, bitmez dediğimiz acıların ya bittiğine ya da alıştığımıza, firaktan vuslata yolculuğumuzu sabır ile aştığımıza şahitlik etmekteyiz.

'Allah sabredenlerle beraberdir' ilahi sırrıyla imtihan anındaki yalnızlığımızı kalabalıklaştırmış Rabbimizin terbiyesinden geçmişizdir.

'Allah yüklenmeyecek yük yüklemez' ferahlığıyla sabır ve sukûnet ile 'başıma geldiyse kaldırabilirim' teslimiyetini göstermişizdir.

Ümitsizlik deryasına kapıldığımızı, her zorlukla beraber bir kolaylık vardır inşirahını unuttuğumuzu da hatırlıyoruz. Bununla beraber zaten zorlu olan sürecin daha bir zorlaştığını görüyoruz. Çırpındığımızı, çırpındıkça battığımızı biliyoruz.

Ta ki, Rahman'a dönüş yapıp, senden ne geldiyse başım üstüne teslimiyetini gösterip, sabrı acı acı yutmaya dek nihayetinde bu bataklıktan felaha ulaştığımıza şahitlik ediyoruz.

Sabır; yaratıcının sanatını terbiye edişidir.

Her bir imtihanın sabır ve zikir ile karşıladıktan sonraki sürecin dünyevî kazancı tecrübedir. Uhrevî kazancı ise sabır ile adımladığımız her bir saniyenin mükâfatına talip olup Rıza-i İlahiye erişmektir.

Rabbimiz bizleri bela ve musibetlere karşı sabrın zorlu nefesini sineye çekip zikir ile böylesi süreçleri atlatmanın idrakine vardırsın.

Selametle…

Tuba SAVRAN

Advert

Etiketler:
Paylaş:
Advert