Gazze en zor Ramazan'ı yaşıyor, Avrupa Yetim-Der ise seferber

Siyonist İsrail ablukası altında bulunan Gazze'de Ramazan çok zor şartlar altında geçiyor.

Gazze en zor Ramazan'ı yaşıyor, Avrupa Yetim-Der ise seferber

Advert

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der ise büyük zorluklar içinde Ramazan ayını geçiren Gazze halkına yönelik yardım faaliyetlerini her fırsatta yürütüyor.

Gazze'deki hayır kurumlarının genel organizatörü Ahmed El-Kurd, bu yılın Ramazan ayının kırk yıldan beri Gazze'deki yoksul ve ihtiyaçlı ailelerin yaşadığı en zor Ramazan ayı olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin El-Kurd ile yaptığı röportajda daha önceki yıllarda Ramazan'da iki yüz bin aileye yardım edilmesine rağmen bu yılın Ramazan ayında sadece yüz bin aileye yardım ulaştırmayı planladıklarını ifade etti. Yardım çalışmalarına desteğin azalması ve abluka nedeniyle Ramazan'ın ilk üçte birinde, yardım talep eden ailelerden kırk bin ailenin talebine cevap verilebildiğini söyledi.

Gazzelilerin böyle sıkıntılı bir Ramazan geçirmelerinde devam eden ablukanın ve işsizliğin çok fazla artmasının birinci etken olduğuna dikkat çekildi.

Önceki yıllarda Gazze'nin kendi içinde sosyal yardımlaşma gerçekleştirebildiğini ama fakirlik oranının artması sebebiyle bu yıl bu imkânların kalmadığını dile getiren Ahmed El-Kurd, daha önce yardım yapabilenlerin bu yıl bu imkânlardan yoksun kaldıklarını ifade etti.

El-Kurd, Filistin Yönetimi'nin elli bin memurun maaşını yüzde elli oranında düşürmesinin de sosyal dayanışmayı olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.

Avrupa Yetim-Der seferber

Öte yandan Avrupa Yetim-Der geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında Gazzelilere yiyecek ve gıda malzemesi ulaştırmak için imkanlarını seferber etmiş durumda. Edinilen bilgiye göre, hayırseverlerin ihtiyaç duyulan desteği sunmaları halinde Gazze'de binlerce ihtiyaç sahibine Gıda Yardımı ve İftar yemeği projesi hayata geçirilecek. (Ajanslar)

Advert

Paylaş:
Advert